Υγεία & Ομορφιά
Οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί
Οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί
Επικαιρότητα

Διακίνηση μη Εγκεκριμένων Προϊόντων μέσω Διαδικτύου

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), εφιστώντας την προσοχή των καταναλωτών, έδωσε στη δημοσιότητα κατάλογο με 29 προϊόντα που διακινούνται μέσω διαδικτύου ως φάρμακα, ιατροτεχνολογικά προϊόντα, συμπληρώματα διατροφής και καλλυντικά.

Οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί

Τα προϊόντα που διακινούνται μέσω διαδικτύου και δεν έχουν αξιολογηθεί από τον ΕΟΦ ως προς την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους, είναι τα εξής:

ARTROVEX, SUGANORM, RECARDIO, PSORIMILK, BIORETIN, GEMODERM, TINEDOL, BACTEFORT, NICOIN, FORTE LOVE, ALCOBARRIER, HONDROCREAM, DIETONUS, EROGAN, ELMACHO, ONE TWO SLIM, CHOKOSLIM/CHOCOLATE SLIM, WELLTOX, REVOMUSCLE, BLACKMASK, VALGOSOCKS, VALGUS PRO, COLLAMASK, MACHOMAN, VARICOBOOSTER, MAXISIZE, HAIR MEGASPRAY, FITOSPRAY, TONUS ELAST.

Τα παραπάνω δεν διαθέτουν σχετική έγκριση του ΕΟΦ (ως φάρμακα) και δεν έχουν γνωστοποιηθεί ή πιστοποιηθεί ως συμπληρώματα διατροφής, φάρμακα, καλλυντικά και ιατροτεχνολογικά προϊόντα.

Ο ΕΟΦ τονίζει ότι στις ιστοσελίδες όπου προωθούνται τα πιο πάνω προϊόντα, δεν υπάρχουν τα στοιχεία επικοινωνίας του υπεύθυνου κυκλοφορίας αυτών, ενώ σε πολλές περιπτώσεις τα προϊόντα προβάλλονται με θεραπευτικές ενδείξεις, παραπέμποντας σε φάρμακο, ενώ δεν διαθέτουν τη σχετική έγκριση του Οργανισμού.

Προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην προμηθεύονται προϊόντα αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές του διαδικτύου και να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στα εξής:

1 – Σε ιστοτόπους που ο καταναλωτής καλείται να αποστείλει συμπληρωμένη φόρμα επικοινωνίας ή να επικοινωνήσει με κάποιο τηλεφωνικό κέντρο, χωρίς να γνωρίζει τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας της εταιρείας που είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία του εκάστοτε προϊόντος.

2 – Σε ιστοτόπους που φαίνονται ως ελληνικοί, χωρίς απαραίτητα να είναι, καθώς η περιγραφή των προϊόντων και τα ανηρτημένα σχόλια «καταναλωτών» παρέχονται μεν στην ελληνική γλώσσα, αλλά είναι προφανές ότι προέρχονται από αυτόματη μετάφραση, καθώς περιέχουν αρκετά συντακτικά και ορθογραφικά λάθη.

3 – Σε ιστοτόπους που προωθούν σκευάσματα με «θεαματικά» αποτελέσματα ενάντια σε ασθένειες (π.χ. καρκίνο, διαβήτη), τη σεξουαλική δυσλειτουργία, την αύξηση του σωματικού βάρους κλπ.

Υπενθυμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές του διαδικτύου, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή, ενώ σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η πώληση φαρμάκων μέσω διαδικτύου.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπάρχει Περίπτωση το Μοριακό Τεστ για τον Κορωνοϊό να Βγει Ψευδώς Αρνητικό;

Κορωνοϊός – Τα πιο Συχνά Συμπτώματα των Ασθενών με Ήπια Μορφή της Νόσου

yoadmin

Οι Γονείς Καλούνται να Είναι Προσεκτικοί για το Ενδεχόμενο Εμφάνισης Φλεγμονώδους Νόσου στα Παιδιά

yoadmin

Τι Γνωρίζουμε για τον Ιό των Ανθρωπίνων Θηλωμάτων (HPV) στην Ελλάδα;

1 στους 4 Ανθρώπους άνω των 25 ετών Κινδυνεύει με Εγκεφαλικό

yoadmin

Το Κάπνισμα Αυξάνει τον Κίνδυνο Θανατηφόρας Εγκεφαλικής Αιμορραγίας

Η Google Ερμηνεύει τις Ακτινογραφίες

yoadmin

Έγκριση Έλαβε Ένα Τεστ που Διαφοροποιεί τη Γρίπη από την Covid-19

Η Βρετανική Μετάλλαξη του Κορωνοϊού Πιθανώς Σχετίζεται με Αυξημένο κατά 60% Κίνδυνο Θανάτου

Evi Makavelou

Αντικρουόμενες Απόψεις για την Ενδεδειγμένη Στρατηγική Απέναντι στη Νόσο Covid-19

yoadmin

Ένα Ελπιδοφόρο Φάρμακο από Φύκια για τη Νόσο Alzheimer που Βελτιώνει κατά 125% τη Νόηση Δοκιμάζεται σε 3η Φάση Κλινικών Δοκιμών

Evi Makavelou

Κορωνοϊός – Περισσότερες από τις Μισές Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις στην Ευρώπη Φοβούνται για την Επιβίωσή τους