Οι Τροφές που Μειώνουν τον Κίνδυνο Εμφάνισης Καρκίνου

Κάθε χρόνο εκατομμύρια άτομα σε ολόκληρο τον κόσμο νοσούν από καρκίνο.

Παρότι μέχρι πρόσφατα η επιστήμη απέδιδε την εμφάνιση του καρκίνου σε γενετικές μεταλλάξεις, τα αποτελέσματα από σύγχρονες μελέτες διαφωνούν

Συγκεκριμένα, τα νέα ευρήματα αποκαλύπτουν πως το 90% των καρκίνων θα είχαν αποφευχθεί εάν οι παθόντες ακολουθούσαν έναν πιο υγιεινό τόπο διαβίωσης και διατροφής.

Εάν θέλετε και εσείς να αλλάξετε τον τρόπο ζωής σας και να θωρακίσετε τον οργανισμό σας κατά του καρκίνου, ξεκινήστε από τη διατροφή σας.

Συγκεκριμένα, μην παραλείψετε να βάλετε στο διαιτολόγιό σας τις παρακάτω τροφές καθώς φημίζονται για την αντικαρκινική τους δράση.

Μήλα

Ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα μας έλεγαν όταν ήμασταν μικροί και να που η συγκεκριμένη φράση περιέχει τεράστια δόση αλήθειας.

Η κατανάλωση μήλων σε καθημερινή βάση μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου και των πνευμόνων ενώ συρρικνώνουν και τους καρκινικούς όγκους στο μαστό.

Φασόλια

Τα φασόλια αποτελούν μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και ΙΡ6, το οποίο ενδέχεται να έχει τη δύναμη να καταπολεμά τον καρκίνο.

Τα φασόλια επίσης συμβάλλουν στην καταπολέμηση του καρκίνου στο στήθος, το παχύ έντερο και τον προστάτη.

Τα μούρα και ειδικά τα μύρτιλα, αποτελούν εξαιρετικές πηγές φλαβονοειδών και αντιοξειδωτικών που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα που μπορεί να βλάψουν τα κύτταρα.

Μούρα

Τα μούρα και ειδικά τα μύρτιλα, αποτελούν εξαιρετικές πηγές φλαβονοειδών και αντιοξειδωτικών που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα που μπορεί να βλάψουν τα κύτταρα.

Λιναρόσπορος

Το λάδι λιναρόσπορου χρησιμοποιείται για το μαγείρεμα, στις σαλάτες ενώ ο λιναρόσπορος μπορεί να εμπλουτίσει τα δημητριακά σας.

Περιέχουν στοιχεία τα οποία ονομάζονται λιγνάνες που αποτρέπουν και επιβραδύνουν την ανάπτυξη του καρκίνου. 

Σκόρδο

Το σκόρδο είναι μια ισχυρή αντικαρκινική τροφή.

Μελέτες αποκάλυψαν ότι η κατανάλωση σκόρδου σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων τύπων καρκίνου.

Συγκεκριμένα το σκόρδο θεωρείται πως αποτρέπει τον καρκίνο του στομάχου και του εντέρου αλλά και εκείνον του στήθους.

Το σκόρδο έχει τη δυνατότητα να μπλοκάρει ουσίες που προκαλούν καρκίνο, μπορεί να σταματήσει τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων και να βοηθήσει στην ανάπλαση του DNA.

Οι πιπεριές περιέχουν πολλά φλαβονοειδή και καροτοειδή τα οποία φημίζονται για τις αντικαρκινικές τους ιδιότητες.

Πιπεριές

Οι πιπεριές περιέχουν πολλά φλαβονοειδή και καροτοειδή τα οποία φημίζονται για τις αντικαρκινικές τους ιδιότητες.

Ρόδι

Ο χυμός του ροδιού είναι γνωστό ότι περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά.

Συγκεκριμένα είναι τροφή πλούσια σε τανίνες, ανθοκυανίνες και ελλαγικό οξύ.

Αμερικανοί επιστήμονες έλεγξαν τις αντικαρκινικές ιδιότητες του χυμού του ροδιού σε καλλιέργειες κυττάρων από ανθρώπινο καρκίνο του προστάτη και διαπίστωσαν ότι σκότωνε τα καρκινικά αυτά κύτταρα.

Σταυρανθή λαχανικά

Τα σταυρανθή λαχανικά όπως το μπρόκολο, το λάχανο και το κουνουπίδι περιέχουν αντικαρκινικές ουσίες που αναστέλλουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων.

Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Κίνα σε ασθενείς που είχαν επιβιώσει από καρκίνο στο μαστό έδειξε ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν πολλά σταυρανθή λαχανικά είχαν μεγαλύτερες πιθανότητες να ζήσουν περισσότερα χρόνια.

Παράλληλα διέτρεχαν μειωμένο κίνδυνο επανεμφάνισης της ασθένειας.

www.y-o.gr

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


Με την περιήγησή σας στο y-o.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.