Πόσο Κάλιο Περιέχουν τα Τρόφιμα;

Το κάλιο είναι ένα συστατικό, που βοηθάει την καρδιά να διατηρείται υγιής και τους μυς να λειτουργούν σωστά.

Πόσο Κάλιο Περιέχουν τα Τρόφιμα;

Όταν τα επίπεδα του κάλιου στο αίμα είναι χαμηλά (υποκαλιαιμία) ή είναι πολύ υψηλά (υπερκαλιαιμία) δημιουργούνται προβλήματα για την υγεία.

Πάντως, όσοι έχουν προβλήματα πρέπει απαραίτητα να συμβουλεύονται τον ιατρό τους!

Μερικές από τις καλύτερες πηγές καλίου είναι οι λευκές πατάτες, η σόγια, το αβοκάντο, η γλυκοπατάτα, το σπανάκι, ο σολομός και οι μπανάνες

Υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο έχουν οι αγκινάρες, το μπρόκολο, η καρύδα και τα αποξηραμένα φρούτα.

Yπερκαλιαιμία και Υποκαλιαιμία

Επίσης, τα σκουροπράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα ακτινίδια, τα νεκταρίνια, τα πορτοκάλια, η παπάγια, η τομάτα και το κολοκύθι, τα ξερά φασόλια, ο αρακάς, τα καρύδια, τα προϊόντα σόγιας, το γάλα, το γιαούρτι, τα ζυμαρικά, το ρύζι και το ψωμί.

Μέτρια περιεκτικότητα σε κάλιο έχουν τα μήλα, τα βερίκοκα, τα σπαράγγια, τα καρότα, τα κεράσια, το καλαμπόκι, η μελιτζάνα, τα ροδάκινα, τα αχλάδια, οι πιπεριές, ο ανανάς και τα ραδίκια.

Επίσης, μέτρια περιεκτικότητα έχουν το μοσχαρίσιο κρέας, τα αυγά, τα ψάρια, τα πουλερικά, το χοιρινό κρέας και τα δημητριακά πρωινού.

Πόπη Χαραμή, Φαρμακοποιός
ΧΑΡΑΜΗ ΑΕ
www.y-o.gr

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


Με την περιήγησή σας στο y-o.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.