Εναλλακτικές Πηγές Ασβεστίου για Όσους δεν Τρώνε Γαλακτοκομικά

Το ασβέστιο είναι μία ουσία απαραίτητη για τον οργανισμό καθώς εξασφαλίζει την καλή υγεία και πυκνότητα των οστών και των δοντιών.

Παράλληλα, συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων, ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση και προλαμβάνει την αντίσταση στην ινσουλίνη, η οποία οδηγεί στον διαβήτη τύπου 2.

Η ημερήσια προτεινόμενη ποσότητα για τους ενήλικες ανέρχεται στα 1.000mg ενώ η πιο διάσημη πηγή προέλευσής του είναι τα γαλακτοκομικά όπως το γιαούρτι, το τυρί και το γάλα.

Εάν έχετε δυσανεξία στη λακτόζη, είστε vegan ή απλά δεν σας αρέσουν τα γαλακτοκομικά, δείτε από ποιες άλλες πηγές μπορείτε να πάρετε το πολύτιμο αυτό στοιχείο.

Μισή κονσέρβα τόνου περιέχει περίπου 230mg ασβεστίου.

Λευκά φασόλια

Ένα φλιτζάνι λευκά φασόλια περιέχει 190mg ασβεστίου.

Ακόμη πρόκειται για μία τροφή γεμάτη ενέργεια που περιέχει φυτικές ίνες και είναι πλούσια σε σίδηρο.

Επειδή όμως έχει την τάση να προκαλεί κοιλιακό πρήξιμο και αέρια, δεν συνιστάται σε άτομα που υποφέρουν από σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.

Σολομός

Μισή κονσέρβα τόνου περιέχει περίπου 230mg ασβεστίου.

Το ασβέστιο βρίσκεται και στα κόκαλα του σολομού, το οποίο καλό είναι να καταναλώνεται μαζί με τη σάρκα του ψαριού.

Η διαδικασία επεξεργασίας του σολομού μαλακώνει το κόκαλο και διευκολύνει την κατάποσή του, χωρίς να αλλοιώνεται η γεύση του ψαριού.

Σαρδέλες

Περίπου 7 σαρδέλες περιέχουν 320mg ασβεστίου.

Επίσης είναι τροφή πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα και βιταμίνη D.

Τα 20 αμύγδαλα δίνουν περίπου 70 mg ασβεστίου.

Αποξηραμένα σύκα

Τα 8 αποξηραμένα σύκα περιέχουν περίπου 110mg ασβεστίου.

Επιπλέον είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες.

Λαχανίδα

Δύο φλιτζάνια κέϊλ ή λαχανίδα δίνουν 190mg ασβεστίου ενώ είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά.

Μαυρομάτικα φασόλια

Μισό φλιτζάνι μαυρομάτικα φασόλια περιέχει περίπου 190mg ασβέστιο, κάλιο και φολικό οξύ.

Αμύγδαλα

Τα 20 αμύγδαλα δίνουν περίπου 70 mg ασβεστίου.

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


Με την περιήγησή σας στο y-o.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.