fbpx

Το Θαυματουργό Μουρουνέλαιο

Όλοι συμφωνούμε ότι μυρίζει άσχημα, ούτε έχει καλή γεύση.

Κάνει όμως πολύ καλό στην υγεία μικρών και μεγάλων και πλέον κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο σε κάψουλα ή πόσιμο και σε λαχταριστές φρουτώδεις γεύσεις ως συμπλήρωμα διατροφής

Το μουρουνέλαιο συγκαταλέγεται ανάμεσα στα Νο1 αντιγηραντικά όπλα της φύσης.

Πρόκειται για το πολύτιμο έλαιο που βρίσκεται αποκλειστικά στο συκώτι του ψαριού μουρούνα.

Είναι ένα λευκό ψάρι που ανήκει στην οικογένεια των μπακαλιάρων των βορείων θαλασσών της Σκανδιναβίας.

Σε αντίθεση με ό,τι θεωρεί πολύς κόσμος, το μουρουνέλαιο δεν είναι ιχθυέλαιο, αφού δεν παράγεται από τον ιστό του ψαριού.

Γιατί είναι σημαντικό για τον ανθρώπινο οργανισμό

Το μουρουνέλαιο συγκαταλέγεται ανάμεσα στα Νο1 αντιγηραντικά όπλα της φύσης.

Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, αλλά έχει και θεραπευτικές ιδιότητες.

Έχει το προνόμιο να αντιστρέφει τα σημάδια του χρόνου μιας και περιέχει υψηλές ποσότητες βιταμινών Α και Ε που θεωρούνται από τις πιο ισχυρές αντιγηραντικές.

Η δράση του ενάντια στο οξειδωτικό στρες που αναπόφευκτα φέρνει το πέρασμα του χρόνου προκαλώντας τη γήρανση του οργανισμού και του εγκεφάλου, είναι σημαντική και αδιαμφισβήτητη.

Το μουρουνέλαιο είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνη D3 που είναι υπεύθυνη για τη διατήρηση της σωστής περιεκτικότητας φωσφόρου και ασβεστίου στο αίμα.

Όπως μπορεί να φανταστεί κανείς, δε θα μπορούσε να μην είναι πλούσιο και σε ω3 λιπαρά οξέα.

Είναι μάλιστα μια από τις καλύτερες πηγές τους.

Τα καλά αυτά λιπαρά αποτρέπουν τις φλεγμονές, συμβάλλουν στην καλή όραση, προλαμβάνουν τον εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας και χαρίζουν λάμψη και υγεία στο δέρμα.

Το μουρουνέλαιο είναι πλούσιο και σε βιταμίνη Κ που είναι σημαντική για την πήξη του αίματος και τη σωστή απορρόφηση των μεταλλικών στοιχείων.

Με αυτόν τον τρόπο βελτιώνεται η ελαστικότητα των αιμοφόρων αγγείων και οι λειτουργίες των μυών.

Επίσης, ανακουφίζει από τους πόνους που προέρχονται από τη δυσκαμψία των αρθρώσεων λόγω αρθρίτιδας, συμβάλλει στην καρδιαγγειακή υγεία και στη γρήγορη επούλωση των τραυμάτων.

Το μουρουνέλαιο εξάγεται από το συκώτι του ψαριού μουρούνα.

Το μουρουνέλαιο μπορεί να μειώσει την πιθανότητα εκφυλισμού των εγκεφαλικών νεύρων ενισχύοντας τη γνωσιακή και νοητική λειτουργία καθώς ο άνθρωπος γερνά.

Ακόμα, βοηθά όσους έχουν προβλήματα με το σάκχαρό τους, μειώνοντας τις πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη.

Τα πλούσια καλά λιπαρά που περιέχει δίνουν στον εγκέφαλο το σήμα να καταστείλει την επιθυμία για φαγητό.

Λαμβάνοντας καλής προέλευσης λιπαρά στα γεύματά μας οι υδατάνθρακες διασπώνται πολύ πιο αργά σε ζάχαρη κι έτσι το σάκχαρο στο αίμα δεν εκτοξεύεται απότομα.

Η κατανάλωσή του συστήνεται άφοβα και στα παιδιά γιατί ενισχύει την ανάπτυξη του εγκεφάλου τους και χαρίζει νοητική διαύγεια.

Επίσης, μειώνει τις πιθανότητες κατάθλιψης και τέλος, εξασφαλίζει στις γυναίκες μια καλή εγκυμοσύνη καθώς διατηρεί τη βιταμίνη D στα ιδανικά επίπεδα σε όλη τη διάρκειά της.

www.y-o.gr 

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


Με την περιήγησή σας στο y-o.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.