Υγεία & Ομορφιά
Οι φυτικές ίνες που περιέχουν τα φρούτα και τα λαχανικά είναι ευεργετικές για τον οργανισμό και σας προστατεύουν από διάφορα χρόνια νοσήματα.
Οι φυτικές ίνες που περιέχουν τα φρούτα και τα λαχανικά είναι ευεργετικές για τον οργανισμό και σας προστατεύουν από διάφορα χρόνια νοσήματα.
Διατροφή

Βασικές Συμβουλές Διατροφής

Η διατροφή είναι ένας από τους παράγοντες που παίζει βασικό ρόλο, τόσο στη διατήρηση της υγείας μας, όσο και στην πρόληψη διαφόρων νοσημάτων.

Ας δούμε, λοιπόν, ορισμένες βασικές συμβουλές διατροφής οι οποίες συμβάλλουν θετικά στην υγεία σας.

Οι φυτικές ίνες που περιέχουν τα φρούτα και τα λαχανικά είναι ευεργετικές για τον οργανισμό και σας προστατεύουν από διάφορα χρόνια νοσήματα.

1. Επειδή η κάθε τροφή έχει διαφορετικά συστατικά τα οποία είναι απαραίτητα για τον οργανισμό, σας προτείνουμε τον εμπλουτισμό της διατροφής σας και την επιλογή ποικίλων τροφίμων.

2. Αλλάξτε ορισμένες συνήθειες και μειώστε την κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων.

3. Η ζάχαρη είναι θα λέγαμε ένας από τους πιο γλυκούς εχθρούς μας.

Εμπεριέχεται σε αναψυκτικά, χυμούς φρούτων, διάφορα αρτοσκευάσματα, σε σάλτσες, σε δημητριακά πρωινού, κ.λπ.

Προσπαθήστε λοιπόν να μειώστε την κατανάλωσή της.

4. Το αλάτι επιβαρύνει τον οργανισμό μας, γι’ αυτό μειώστε την κατανάλωσή του.

Τροφές πλούσιες σε αλάτι είναι τα αλλαντικά, τα γαριδάκια, τα πατατάκια, τα παστά και διάφορα τυποποιημένα προϊόντα.

Σας προτείνουμε να διαβάζετε προσεκτικά τις διατροφικές ετικέτες των τροφίμων.

Εάν παρατηρήσετε ότι το αλάτι αναγράφεται στα 3 πρώτα συστατικά, αυτό σημαίνει ότι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι (το ίδιο ισχύει και για τη ζάχαρη).

5. Μειώστε την κατανάλωση επεξεργασμένων κρεάτων και αλλαντικών.

Μελέτες δείχνουν ότι η αυξημένη κατανάλωσή τους συνδέεται με διάφορα νοσήματα.

Τροφές με καλά λιπαρά είναι το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, οι ξηροί καρποί, το ταχίνι, το φυστικοβούτυρο, το αβοκάντο και οι ελιές.

6. Τα ψάρια και τα θαλασσινά μας εφοδιάζουν με πρωτεΐνη και πολύτιμα απαραίτητα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα.

Φροντίστε λοιπόν να τα καταναλώνετε τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα.

7. Αυξήστε την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών.

Οι φυτικές ίνες που περιέχουν τα φρούτα και τα λαχανικά είναι ευεργετικές για τον οργανισμό και σας προστατεύουν από διάφορα χρόνια νοσήματα.

Προτιμήστε τα φρούτα από τους χυμούς, ακόμη και αν είναι φρεσκοστυμμένοι.

8. Μειώστε το μέγεθος της μερίδας του γεύματός σας.

Σημασία δεν έχει μόνο η ποιότητα αλλά και η ποσότητα.

9. Καταναλώστε καλά λιπαρά.

Τροφές με καλά λιπαρά είναι το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, οι ξηροί καρποί, το ταχίνι, το φυστικοβούτυρο, το αβοκάντο και οι ελιές.

Παράλληλα όμως, δώστε προσοχή στην ποσότητα.

10. Εντάξτε την άσκηση στη ζωή σας.

Βρείτε μια δραστηριότητα που σας ευχαριστεί και ασκηθείτε για τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα..

Πεζοπορία, κολύμβηση, Yoga, ποδηλασία, κ.λπ.

Οι επιλογές σας είναι αμέτρητες!

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι Τροφές που Μπορεί να Προκαλέσουν Καρκίνο

Evi Makavelou

Πνευματική Συγκέντρωση και Διατροφή

Evi Makavelou

Πώς θα Αποφύγετε τις Κενές Θερμίδες

yoadmin

Η Διατροφή που Προλαμβάνει το Κρυολόγημα

Evi Makavelou

Διατροφική Μαγιά – Ποια Οφέλη Έχει για την Υγεία;

a.alefragkis

Φυτικές Πρωτεΐνες – 5 Τροφές που Μπορούν να Αντικαταστήσουν το Κρέας

a.alefragkis

Τροφές που Μπορεί να Προκαλέσουν Φλεγμονές

a.alefragkis

Εσείς Λαμβάνετε τη Σωστή Ποσότητα Πρωτεΐνης;

Τι Είναι το Τσάι Μάτσα και Ποιες οι Εκπληκτικές του Ιδιότητες για την Υγεία

a.alefragkis

Ισχυρά Αντιοξειδωτικά και Διατροφή

Evi Makavelou

Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου (ΣΕΕ): Πρακτικές Διατροφικές Συμβουλές

Eleni Giannopoulou

Η Συμβολή της Βιταμίνης D στον Οργανισμό σας