5 Υπερτροφές που δεν Πρέπει να Λείπουν από τη Διατροφή σας

Οι περιβόητες υπερτροφές φημίζονται για τα ευεργετικά τους οφέλη στον οργανισμό.

Μολονότι πρόκειται για προϊόντα φυτικής προέλευσης που ενδεχομένως υπάρχουν ήδη στο διατροφολόγιό μας, η σύγχρονη επιστήμη έρχεται να εκθειάσει τις ευεργετικές τους ιδιότητες για την υγεία.

Οι υπερτροφές είναι αναρίθμητες και κάθε εποχή και κουλτούρα έχει τις δικές της.

Ωστόσο, οι 5 που ακολουθούν έχουν οφέλη που θα διατηρήσουν τον οργανισμό και την εμφάνισή σας στο καλύτερο δυνατό επίπεδο και για αυτό πρέπει οπωσδήποτε να τις εντάξετε στην καθημερινότητά σας.

Ρόδι

Εκτός από γούρι και υπέροχο διακοσμητικό, το ρόδι είναι μία υπερτροφή που υπάρχει σε αφθονία στη χώρα μας.

Το ρόδι ενισχύει τη μακροζωία και τη γονιμότητά ενώ περιέχει αντιοξειδωτικά τα οποία κρατούν μακριά την πρόωρη γήρανση και την φθορά του οργανισμού.

Επίσης έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, μέταλλα και αμινοξέα.

Επομένως μην διστάσετε να το προσθέσετε στη σαλάτα ή το γιαούρτι σας, να πιείτε το χυμό του ή να γαρνίρετε ένα πιάτο.

 Το ρόδι ενισχύει τη μακροζωία και τη γονιμότητά ενώ περιέχει αντιοξειδωτικά τα οποία κρατούν μακριά την πρόωρη γήρανση και την φθορά του οργανισμού.

Γύρη μελισσών

Παρέχοντας σχεδόν όλα τα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα στον άνθρωπο, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεΐνης, των βιταμινών του συμπλέγματος Β, των αντιοξειδωτικών και των αμινοξέων, η γύρη μελισσών δεν χρειάζεται και πολλές συστάσεις.

Αποτελεί μια πολύ θρεπτική τροφή που καταναλώνεται από τα αρχαία χρόνια για να αυξήσει την ενέργεια και τη ζωτικότητα και να προωθήσει την ανάπτυξη.

Παράλληλα μπορεί να δράσει και ως αγωγή σε περίπτωση εποχικών αλλεργιών.

Έχει έντονη, γλυκόπικρη γεύση, θυμίζει μέλι και διαφέρει ανάλογα με το φυτό από το οποίο προέρχεται.

Μπορείτε να την προσθέσετε σε smoothies ή στο γιαούρτι σας για να αναβαθμίσετε τη γευστική και θρεπτική τους αξία.

Σπόροι chia

Μετά το λιναρόσπορο, αποτελούν τη δεύτερη φυτική πηγή με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

Οι σπόροι chia είναι πλούσιοι σε φυτικές πρωτεΐνες και συνιστούν εξαιρετική πηγή αμινοξέων, μετάλλων και αντιοξειδωτικών.

Τα οφέλη τους επεκτείνονται και στο έντερο και σε αντίθεση με το λιναρόσπορο, δεν χρειάζεται να τους αλέσετε για να λάβετε τη διατροφική τους αξία

Οι σπόροι chia είναι πλούσιοι σε φυτικές πρωτεΐνες και συνιστούν εξαιρετική πηγή αμινοξέων, μετάλλων και αντιοξειδωτικών.

Σπόροι κάνναβης

Οι παρεξηγημένοι αυτοί σπόροι δεν θα σας φέρουν εύθυμη διάθεση, όπως φαντάζεστε, αλλά θα σας γεμίσουν με πρωτεΐνη, αμινοξέα και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

Επιπλέον οι σπόροι κάνναβης περιέχουν γάμμα λινολεϊκό οξύ (GLA), ένα ω-6 λιπαρό οξύ που βοηθά στη μείωση ων φλεγμονών, τη βελτίωση της λειτουργίας του εγκεφάλου, τη διατήρηση της υγείας των οστών και την απώλεια βάρους.

Έχουν κρεμώδη υφή και ήπια γεύση με άρωμα χόρτου, που ταιριάζει τόσο σε γλυκά, όσο και σε αλμυρά πιάτα.

Προτιμήστε να τους καταναλώνετε ωμούς για να διατηρήσετε την ακεραιότητα των πολυακόρεστων λιπαρών οξέων τους.

Goji berry

Από τις πιο θρεπτικές τροφές, τα goji berries είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, μεταλλικά στοιχεία, αμινοξέα, βιταμίνη C για τόνωση του ανοσοποιητικού και βήτα-καροτίνη που μετατρέπεται σε βιταμίνη Α στον οργανισμό.

Ακόμη φημίζονται για τις αντιγηραντικές τους ιδιότητες ενώ ενισχύουν και την άμυνα του οργανισμού μας.

Εδώ και χιλιάδες χρόνια τα goji berries χρησιμοποιούνται στην ασιατική βοτανική ιατρική για τη διατήρηση της νεότητας και της ευεξίας.

Η γεύση τους παρ’ όλο που είναι περίεργη, συνηθίζεται εύκολα και καταναλώνοντας 30 γραμμάρια την ημέρα, θα καταφέρετε να επωφεληθείτε στο έπακρον από τα θρεπτικά συστατικά τους.

 www.y-o.gr

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


Με την περιήγησή σας στο y-o.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.