Υγεία & Ομορφιά
Γαλακτοκομικά Προϊόντα Η Σωστή Πρόληψη Κατά του Διαβήτη
Γαλακτοκομικά Προϊόντα - Η Σωστή Πρόληψη Κατά του Διαβήτη
Επικαιρότητα

Γαλακτοκομικά Προϊόντα για Καλύτερη Υγεία

Μια πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκα επιστήμονες στην Αγγλία διαπίστωσε ότι η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων με χαμηλά λιπαρά και με μέτρο, σε συνδυασμό με τακτική άθληση, μπορούν να λειτουργήσουν προστατευτικά έναντι του διαβήτη καθώς και των καρδιακών και εγκεφαλικών επεισοδίων.

Γαλακτοκομικά Προϊόντα Η Σωστή Πρόληψη Κατά του Διαβήτη

Σύμφωνα με τους Βρετανούς επιστήμονες, όσο περισσότερα προϊόντα γάλακτος καταναλώνει ένας άντρας τόσο πιο χαμηλός είναι ο κίνδυνος για μεταβολικό σύνδρομο.

Όπως λένε, το μεταβολικό σύνδρομο εμφανίζεται σε άτομα με μεγάλη περίμετρο κοιλιάς, υψηλή χοληστερόλη και γλυκόζη στο αίμα.

Τα άτομα με μεταβολικό σύνδρομο έχουν δύο φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να παρουσιάσουν στεφανιαία νόσο και 4 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα για διαβήτη τύπου 2.

Στην έρευνα αυτή συμπεριέλαβαν πάνω από 2.300 άντρες από 45-59 ετών οι οποίοι όμως δεν είχαν διαβήτη.

Ωστόσο, στην έναρξη της μελέτης ένα ποσοστό 15% είχε ενδείξεις μεταβολικού συνδρόμου ή ανθεκτικότητα στην ινσουλίνη.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άντρες που κατανάλωναν πάνω από 500ml γάλα καθημερινά, είχαν κατά 62% λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν μεταβολικό σύνδρομο ενώ αν κατανάλωναν άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα, είχαν κατά 56% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν μεταβολικό σύνδρομο.

Ωστόσο, εδώ υπάρχει και ο αντίλογος άλλων επιστημόνων οι οποίοι έχουν επισημάνει ότι η κατανάλωση γαλακτοκομικών πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή και ότι πρέπει να αποφεύγεται η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων πλήρους περιεκτικότητας λιπαρών.

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι τόσο το γάλα όσο και τα γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά σε συνδυασμό με μια σωστή υγιεινή διατροφή και άσκηση είναι η κατάλληλη πρόληψη κατά του διαβήτη, της καρδιακής προσβολής ή των εγκεφαλικών επεισοδίων.

Γαλακτοκομικά Προϊόντα για Καλύτερη Υγεία

Η συστάσεις που δίδονται από τους επιστήμονες ως προς την κατανάλωση γάλακτος και γαλακτοκομικών σε καθημερινή βάση είναι δύο – τρεις μερίδες, αλλά με προϊόντα χαμηλής περιεκτικότητας σε λίπη.

Να σημειωθεί ότι η κάθε μερίδα αντιστοιχεί σε 190ml περίπου γάλακτος ή ένα μικρό κεσέ γιαούρτι.

Πηγή: naftemporiki.gr
www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πώς το Μιτοχονδριακό DNA Αλλάζει το Ανθρώπινο Γονιδίωμα;

Οδηγίες Προφύλαξης από τον Καύσωνα για τους Καρδιοπαθείς

yoadmin

Ο Εθισμός στις Ειδήσεις Αυξάνει την Πιθανότητα Άγχους και Στρες

Οι Καταναλωτές, Κλεισμένοι στα Σπίτια τους, Στράφηκαν στα Λαχανικά και Απέφυγαν τα Έτοιμα Γεύματα

yoadmin

Το Δεύτερο Κύμα της Πανδημίας Προβληματίζει τα Ελληνικά Ηλεκτρονικά Καταστήματα Προϊόντων Μόδας

Κοινωνικοί Παράγοντες και Συμπεριφορές που Σχετίζονται με τον Πρόωρο Θάνατο

yoadmin

Σε Ετοιμότητα το Υπουργείο Υγείας για το Ενδεχόμενο Τρίτο Κύμα Κορωνοϊού και Προβληματισμός για την Αττική και τις Νέες Μεταλλάξεις

Evi Makavelou

Η ΕΕ Πρέπει να «Κινηθεί Ταχύτερα» στο Ζήτημα των Διαβατηρίων Εμβολιασμού

Evi Makavelou

Καρκίνος του Προστάτη και Κορωνοϊός – Ποιοι Ασθενείς Νοσούν Λιγότερο;

yoadmin

Covid-19: Αυξημένος Κίνδυνος Λοίμωξης του Αναπνευστικού στους Καπνιστές

yoadmin

Αιμοδοσία και Κορωνοϊός

Μικρότερος ο Κίνδυνος Κατάθλιψης για τα Αγόρια που Παίζουν Βιντεοπαιχνίδια συχνά και Μεγαλύτερος για τα Κορίτσια που Περνάνε Πολλές Ώρες στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Evi Makavelou