Υγεία & Ομορφιά
Η υγεία του στομάχου είναι καθοριστική για την ευεξία ολόκληρου του οργανισμού μας.
Η υγεία του στομάχου είναι καθοριστική για την ευεξία ολόκληρου του οργανισμού μας.
Διατροφή

Αυτές Είναι οι Χειρότερες Τροφές για το Στομάχι

Η υγεία του στομάχου είναι καθοριστική για την ευεξία ολόκληρου του οργανισμού μας.

Το στομάχι, παρότι έχει επωμιστεί το «δύσκολο» έργο της πέψης του οργαισμού, είναι ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο όργανο.

Ιατρικοί, κληρονομικοί ή ακόμη και διατροφικοί παράγοντες μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την καλή λειτουργία του, με αποτέλεσμα να εκδηώνονται συμπτώματα όπως καούρα, ναυτία και πόνος.

Στην ακόλουθη λίστα περιλαμβάνονται οι χειρότερες τροφές για το στομάχι, ώστε να γνωρίζετε γιατί πρέπει να τις καταναλώνετε με προσοχή.

Η υγεία του στομάχου είναι καθοριστική για την ευεξία ολόκληρου του οργανισμού μας.

Μούρα

Τα μούρα είναι ωφέλιμα για την υγεία σας, αλλά αυτά με τους μικροσκοπικούς σπόρους μπορεί να αποτελούν πρόβλημα για όσους έχουν εκκολπωματίτιδα, καθώς αποτελούν έναν κίνδυνο μόλυνσης.

Αυτό δεν έχει αποδειχθεί σε κάποια μελέτη, αλλά αποτελεί θεωρητική άποψη.

Αν διαπιστώσετε ότι οι σπόροι, συμπεριλαμβανομένων αυτών του ηλίανθου ή της κολοκύθας, ερεθίζουν τα έντερα σας, μείνετε μακριά από αυτούς.

Πιπεριές chili

Αυτό το σημαντικό συστατικό της πικάντικης κουζίνας, μπορεί να ερεθίσει τον οισοφάγο και να οδηγήσει σε καούρα.

Αυτό μπορεί να αποτελεί ιδιαίτερο πρόβλημα για άτομα με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου ή για εκείνα που ήδη πάσχουν από χρόνια καούρα.

Γαλακτοκομικά

Χρειάζεστε ασβέστιο στη διατροφή σας και ένας εύκολος τρόπος για να προσλάβετε τις απαραίτητες ποσότητες, είναι τα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το γάλα και το τυρί.

Όμως, για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη, τα γαλακτοκομικά μπορεί να προκαλέσουν διάρροια, αέρια, φούσκωμα και κοιλιακές κράμπες.

Η δυσανεξία στη λακτόζη, είναι ένα κοινό πρόβλημα, η αδυναμία του οργανισμού να μεταβολίσει την λακτόζη, το βασικό σάκχαρο του γάλακτος.

Η νόσος του Crohn και η χημειοθεραπεία, μπορεί επίσης να βλάψουν τα έντερα, πράγμα που επίσης μπορεί να οδηγήσει σε δυσανεξία στη λακτόζη.

Ιατρικοί, κληρονομικοί ή ακόμη και διατροφικοί παράγοντες μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την καλή λειτουργία του, με αποτέλεσμα να εκδηώνονται συμπτώματα όπως καούρα, ναυτία και πόνος.

Σοκολάτα

Μια μελέτη του 2005 ανέφερε ότι η σοκολάτα μπορεί να κάνει κακό σε άτομα με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου ή χρόνια δυσκοιλιότητα.

Αλλά η σοκολάτα από μόνη της, δεν αποτελεί πρόβλημα.

Για τα άτομα με αλλεργίες στο γάλα, ο πραγματικός ένοχος θα μπορούσε να είναι το γάλα που περιέχεται σε πολλά σκευάσματα σοκολάτας.

Επιπλέον, η καφεΐνη στη σοκολάτα, μπορεί να δημιουργήσει στομαχικές κράμπες, φούσκωμα και διάρροια.

Καφές, τσάι και αναψυκτικά

Ο καφές, το τσάι και τα ανθρακούχα ποτά, όχι μόνο παραχαλαρώνουν τον οισοφαγικό σφιγκτήρα, που κρατά το γαστρικό οξύ στο στομάχι, αλλά επίσης μπορούν να λειτουργήσουν ως διουρητικά και να οδηγήσουν σε διάρροια και κράμπες.

Τα καφεϊνούχα ποτά μπορεί να είναι ένα ιδιαίτερο πρόβλημα, ειδικά για άτομα με γαστροοισοφαγική παλινδρομική νόσο.

Καλαμπόκι

Το πλούσιο σε φυτικές ίνες καλαμπόκι, είναι καλό για την υγεία μας, αλλά περιέχει επίσης κυτταρίνη, ένα είδος ίνας που οι άνθρωποι δε μπορούμε να την διασπάσουμε εύκολα επειδή μας λείπει ένα απαραίτητο ένζυμο.

Αν μασάτε το καλαμπόκι καλύτερα, μπορείτε πιθανώς να το χωνέψετε.

Αλλά αν το καταπίνετε αμάσητο, μπορεί να σας προκαλέσει αέρια και κοιλιακό άλγος.

Αλκοόλ

Το αλκοόλ χαλαρώνει το σώμα, αλλά, δυστυχώς, χαλαρώνει και τον οισοφαγικό σφιγκτήρα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε παλινδρόμηση οξέων ή καούρα.

Το ποτό μπορεί επίσης να ερεθίσει τον βλεννογόνο του στομάχου, αλλοιώνοντας ορισμένα ένζυμα και εμποδίζοντας την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών.

Το υπερβολικό αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει διάρροια και στομαχικές κράμπες, αλλά αν δεν έχετε κάποια διαταραχή του γαστρεντερικού συστήματος, μέτριες ποσότητες αλκοόλ δεν βλάπτουν το πεπτικό σύστημα. οι ειδικοί προτείνουν όχι περισσότερα από δύο ποτά την ημέρα για τους άνδρες και ένα για τις γυναίκες.

www.y-o.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τροφές που Προκαλούν Φούσκωμα

Evi Makavelou

Διατροφή για Υγιές Δέρμα

yoadmin

Τροφές που σε Μεγάλες Ποσότητες Έχουν Παρενέργειες

a.alefragkis

Μύθοι και Αλήθειες Γύρω από το Μέλι

a.alefragkis

TOP 14 Aντιοξειδωτικών Τροφών

Τελικά Είναι Καλό να Τρώμε Αλάτι και Πόσο;

a.alefragkis

Λιποδιαλυτές και Υδατοδιαλυτές Βιταμίνες – Οι Διαφορές

Evi Makavelou

Όσα Πρέπει να Γνωρίζετε για τα Σύκα

Evi Makavelou

Διατροφή για τη Ρευματοειδή Αρθρίτιδα

Evi Makavelou

Τροφές που Αντιμετωπίζουν τη Στυτική Δυσλειτουργία

Evi Makavelou

Ζάχαρη – Πώς θα τη Συμπεριλάβετε στη Διατροφή σας;

a.alefragkis

5 Τροφές που Εμπλουτίζουν τον Οργανισμό με Βιταμίνη D