Υγεία & Ομορφιά
Η Καλλυντική Φροντίδα Απαραίτητη στην Γυναίκα
Η Καλλυντική Φροντίδα Απαραίτητη στη Γυναίκα
Χωρίς κατηγορία

Η Καλλυντική Φροντίδα Απαραίτητη στη Γυναίκα

Ξηρότητα, προστασία από τον ήλιο, γήρανση, επανόρθωση, απολέπιση, στίγματα και κηλίδες, βιολογικά και φυσικά καλλυντικά με υψηλή σύνθεση, είναι λίγες μόνο από τις ανάγκες περιποίησης και φροντίδα του δέρματος.

Πλέον, πολλά δερμοκαλλυντικά προϊόντα έχουν γίνει απαραίτητα στην καθημερινή ζωή της σύγχρονης γυναίκας!

Η Καλλυντική Φροντίδα Απαραίτητη στην Γυναίκα

Ενυδάτωση

Η ενυδάτωση αποτελεί τον βασικό άξονα για τη φροντίδα του δέρματος, καθώς το νερό αποτελεί ζωτικό στοιχείο αυτού αλλά και ολόκληρου του οργανισμού.

Μια υγιής επιδερμίδα περιέχει 70% νερό στις βαθύτερες στιβάδες της και 10 – 15% στις επιφανειακές.

Όταν αυτά τα ποσοστά μειωθούν, η επιδερμίδα χάνει την ελαστικότητά της και παρουσιάζει συμπτώματα ξηρότητας.

Σημαντικό ρόλο στην αφυδάτωση της επιδερμίδας των σημερινών γυναικών έχουν ιδιαιτέρως οι περιβαλλοντικοί και οι διατροφικοί παράγοντες.

Τα δραστικά συστατικά της σύνθεσης των καλλυντικών προϊόντων αναζωογονούν τους μηχανισμούς ενυδάτωσης.

Προστασία από τον Ήλιο

Στην αγορά υπάρχουν αντηλιακά με φυσικά και χημικά φίλτρα, με την αποτελεσματικότητα και των δύο να είναι ίδια.

Τα φυσικά αντηλιακά αντανακλούν την ηλιακή ακτινοβολία περιλαμβάνοντας φυσικά ορυκτά συστατικά, όπως το οξείδιο του ψευδαργύρου, ενώ τα χημικά αντηλιακά απορροφούν την ηλιακή ενέργεια.

Ο δείκτης προστασίας φανερώνει την χρονική διάρκεια προστασίας του αντηλιακού και είναι ο πολλαπλασιαστικός παράγοντας του χρόνου φυσικής αυτοπροστασίας του δέρματος.

Πιο απλά, ένα αντηλιακό με δείκτη προστασίας 20 υπόσχεται ότι, με τη χρήση του, το δέρμα έχει 20 φορές μεγαλύτερη αντοχή έκθεσης στις ακτινοβολίες του ήλιου από ό,τι χωρίς τη χρήση αυτού.

Οι προτεινόμενες ενδείξεις SFP (Sun Protection Factor) είναι 50+, πολύ υψηλό επίπεδο προστασίας, κανονικό SPF 30+, μεσαίο έως χαμηλό SPF 25, 20, 15 και χαμηλό SPF 10 και 6.

Αντιγήρανση

Το υαλουρονικό οξύ, τα παράγωγα βιταμίνης Α, οι πολυφαινόλες, τα εκχυλίσματα αμινοξέων, οι βιταμίνες C,E, A, διάφορα φυτικά εκχυλίσματα με αντιοξειδωτικές ιδιότητες, είναι από τα κύρια συστατικά που συναντάμε στα δερμοκαλλυντικά προϊόντα αντιγήρανσης.

Στόχος τους είναι η ενεργοποίηση της παραγωγής κολλαγόνου στο δέρμα αλλά και η ανανέωση των κυττάρων.

Τα προϊόντα αντιγήρανσης χρειάζονται χρόνο για να δείξουν την αξία τους.

Βέβαια, οι κρέμες αντιγήρανσης νέας γενιάς έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν γρήγορα αποτελέσματα λάμψης και σύσφιξης, μέσα από υψηλού επιπέδου τεχνολογίες από μικρομόρια.

Ορισμένα αντιγηραντικά συστατικά δρουν καλύτερα κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ συστατικά όπως τα αντιοξειδωτικά και τα αντηλιακά φίλτρα θα πρέπει να προστίθενται στις κρέμες ημέρας.

Χέρια και Πόδια

Η περιποίηση των χεριών και των ποδιών αποτελεί σημαντικό μέρος της καθημερινότητας και της βασικής φροντίδας του σώματος.

Ιδιαίτερη προσοχή θέλει το δέρμα στα γόνατα και στους αγκώνες, καθώς τείνει να στεγνώνει και να γίνεται ξηρό. Υπάρχουν δερμοκαλλυντικά προϊόντα για ενυδάτωση και απολέπιση ειδικά κατασκευασμένα για την περιποίηση των άκρων, με ενυδατικά, αναπλαστικά και επουλωτικά συστατικά.

Ορισμένα από αυτά υπόσχονται προστασία από το κρύο, πρόληψη της ξηρότητας, της δημιουργίας κάλων και πληγών πίεσης.

Απολέπιση

Η απολέπιση είναι πολύ σημαντική για την όψη και την υγεία της επιδερμίδας μας.

Βοηθάει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, απελευθερώνει του φραγμένους πόρους και ενεργοποιεί τη μικροκυκλοφορία.

Τα νέα κύτταρα θα αναπλάσουν και θα αναζωογονήσουν την επιδερμίδα.

Είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη τόσο για την επιδερμίδα του προσώπου όσο και του σώματος.

Τα δερμοκαλλυντικά προϊόντα απολέπισης σώματος έχουν συνήθως μεγαλύτερης διαμέτρου κόκκους από τα αυτά που χρησιμοποιούνται για το πρόσωπο.

Όσο ανθεκτική και αν είναι η επιδερμίδα χρειάζεται προσοχή στην εφαρμογή του προϊόντος απολέπισης και η χρήση του δεν πρέπει να ξεπερνάει τις δύο φορές την εβδομάδα.

Η Καλλυντική Φροντίδα

Μελαγχρωματικές Κηλίδες

Ο κηλίδες και οι δυσχρωμίες στο δέρμα είναι τα αποτελέσματα των διαταραχών της διαδικασίας παραγωγής μελανίνης από τα μελανοκύτταρα της επιδερμίδας και είναι σε μεγάλο βαθμό συνδεδεμένα με την έκθεση στον ήλιο και τη διαδικασία γήρανσης.

Εμφανίζονται σε περιοχές του δέρματος που εκτίθενται πολύ στον ήλιο, κυρίως στο πρόσωπο, στο λαιμό, στο ντεκολτέ και στα χέρια και αποτελούν ίσως ένα από τα πρώτα φανερά σημάδια γήρανσης του δέρματος.

Ο περιορισμός της έκθεσης στον ήλιο και η χρήση των κατάλληλων προϊόντων περιποίησης, είναι η καλύτερη μέθοδος για την προστασία της επιδερμίδας από την εμφάνιση των κηλίδων.

Αναμφισβήτητα η κοσμητολογία διαθέτει προϊόντα κατά των μελαγρωματικών κηλίδων είτε για πρόληψη είτε για την εξάλειψη τους.

Ας σημειωθεί όμως ότι η συμβουλή του δερματολόγου ή του φαρμακοποιού είναι απαραίτητη σε αυτές τις περιπτώσεις.

Βιολογικά και Φυτικά

Τα βιολογικά και φυτικά δερμοκαλλυντικά προϊόντα κατακτούν όλο και μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά και ιδιαίτερα στο Φαρμακείο.

Όλα τα συστατικά των φυτικών προϊόντων προέρχονται από φυσικές, μη ζωικές και χημικά ανεπεξέργαστες ουσίες, ενώ τα βιολογικά προϊόντα είναι φυτικά προϊόντα, τα οποία όμως προέρχονται αποκλειστικά από βιολογική καλλιέργεια.

Όλα έχουν την πιστοποίηση ECO, ΒΙΟ, τη βασική σφραγίδα αναγνώρισής τους, θέτοντας ορισμένους κανόνες σχετικά με τη σύνθεση και την επεξεργασία τους.

Καθ’ όλη τη διαδικασία παραγωγής τους διενεργούνται αυστηροί και ποιοτικοί έλεγχοι, ενώ απαγορεύονται ρητά οι δοκιμές σε ζώα.

Έχουν συγκεκριμένο και ενδεχομένως μικρότερο χρόνο διάρκειας από τα υπόλοιπα, καθώς δεν περιέχουν χημικά συντηρητικά.

www.y-o.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιατί Είναι Καλό το Πρωινό Περπάτημα;

Evi Makavelou

Κοινοί Μύθοι για την Περίοδο

Evi Makavelou

Πλισέ Φούστα – Η Τάση για το Φθινόπωρο

Evi Makavelou

Ολοκληρωμένη Φροντίδα κατά της Τριχόπτωσης με τη Δύναμη της FREZYDERM

yoadmin

Συμβουλές για την Πρόληψη της Ουρολοίμωξης

yoadmin

Tips για να Περπατήσετε με Τακούνια

Evi Makavelou

Σχοινάκι – Γιατί Είναι η Καλύτερη Γυμναστική;

Evi Makavelou

Yπογοναδισμός – Συμπτώματα, Αιτίες και Θεραπεία

Evi Makavelou

Tips για Αδύνατες Γάμπες

Evi Makavelou

Τι Μπορείς να Φορέσεις στο Γυμναστήριο

Evi Makavelou

Με τι Παπούτσια Μπορείς να Συνδυάσεις τις Βερμούδες σου

Evi Makavelou

Διαγωνισμός Υγεία και Ομορφιά στο Facebook

yoadmin